Heerlijke malse hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen

door | recepten | 0 Reacties

Bereidingstijd

35 minuten

Soort gerecht

Hoofdgerecht

Aantal porties

4 personen

Voedingswaarde

Mager

Heerlijke malse hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen

Hoofgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 35 minuten.
Ook kunnen wij de hertenbiefstuk leveren, bestel dit via onze Wild bestellijst!
Klik hier voor de bestellijst van onze wildartikelen

Ingredienten

  • 4 stukken hertenbiefstuk (op kamertemperatuur.)
  • snuf peper en zout
  • snuf tijm
  • 150 ml port
  • 150 ml vleesbouillon of wildfond
  • 28 gr ontbijtkoek (1 plak)
  • 2 eetlepels boter
  • 2 sjalotten
  • Stoofperen
  • Haricots verts

Op zoek naar een lekkere, bijpassende wijn? Laat u door ons adviseren.

Vraag advies in onze winkel!

Bereiding

  • Maak eerst de portsaus. Hak de sjalotten grof, bak 5 minuutjes in een pan met 1 eetlepel boter en voeg een snufje tijm toe. Meng de port en bouillon in een maatbeker of glas en voeg toe aan de sjalotten. Kruimel de ontbijtkoek erbij en roer goed door tot deze is opgelost. Laat de portsaus 15 a 20 minuutjes pruttelen tot deze wat is ingedikt.

 

  • Dep de hertenbiefstuk droog. Bestrooi de hertenbiefstuk met peper en zout. Verhit een andere koekenpan op het vuur en smelt daar 1 eetlepel boter in. Leg de biefstuk hierin en schrooi alle zijdes dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done (afhankelijk van de dikte). Haal hem uit de pan en wikkel in een stukje aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

 

  • Serveer de hertenbiefstuk op een bord met de portsaus en leg er een stoofpeer en bijvoorbeeld haricots verts bij. Ook lekker met aardappelpuree of frieten.

 

  • Tip: in plaats van port kun je ook rode wijn gebruiken in de saus.
Bel ons!