Rollade met appel en cranberry

door | recepten | 0 Reacties

Bereidingstijd

Voorbereiding 30 minuten
In de oven: 40 minuten

Soort gerecht

Hoofdgerecht

Aantal porties

4 personen

Voedingswaarde

Rollade met appel en cranberry 

Heerlijk voor de feestdagen!
Wil je een rollade bestellen? Geef dit dan aan tijdens je bestelling of noteer dit op het bestelformulier!

Ingredienten

  • Varkensfrikandeau of filet a 600-700 gram (1 groot stuk)

  • 1 grote appel

  • 75 gr cranberries, gedroogd

  • 50 gr walnoten, grof gehakt

  • 3 eetl paneermeel

  • 1 theel tijm

  • Peper en zout

Materialen

Rolladetouw
Ovenschaal

Op zoek naar een lekkere, bijpassende wijn? Laat u door ons adviseren.

Vraag advies in onze winkel!

Bereiding

Verwarm de oven op 170 graden. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Schep de walnoten, cranberries en paneermeel er door. Snijd het vlees door de lengte net niet helemaal doormidden. Klap het vlees open en sla met een vleeshamer (deegroller werkt vaak ook) wat platter. Bestrooi de bovenzijde met tijm, peper en zout. Schep het appelmengsel er op en verdeel dit over het hele oppervlak (laat een paar cm aan het einde vrij). Knip een paar stukken van het rolladetouw.

Rol het vlees strak op zonder dat je de vulling er uit duwt. Bind het vlees vast met een paar stukken touw en bestrooi ook de buitenzijde met een beetje peper, zout en tijm. Verhit een klontje boter in een pan en braad de rollade rondom aan. Leg na ongeveer 5 min de rollade in een ovenschaal en zet deze ongeveer 40 minuten in de oven. Als je met een vleesthermometer werkt dan moet de kerntemperatuur 60 graden zijn. Bedruip de rollade onder het bakken een paar keer met het braadvocht. Lekker met gebakken aardappeltjes en groenten.

Bel ons!